Stratis koers

Stratis-koers 2017-huidig

In dollars bekeken kwam de koers pas in juni 2017 van de grond. Op 31 mei groeide de cryptomunt in een klap van $0,00 naar $7,00, en een dag later naar $12,50. Tot eind november lag het gemiddelde van de $STRATI ongeveer rond de $6,00, maar in December 2017 begon hij weer enorm te stijgen. De munt eindigde het jaar op $13,97 dollar, en bereikte op 8 januari 2018 een hoogtepunt van $21,86, waarna hij weer ietsjes daalde. De huidige waarde staat op $14,86.Stratis, het digitale platform van nu

Stratis is een digitaal platform, dat bedrijven toegang biedt tot het ontwikkelen, analyseren, testen, en uiteindelijk publiek maken van hun eigen applicaties op de blockchain. Dit platform maakt gebruik van het .NET framework van Microsoft. Dit platform is de basis van een groot deel van de software die ooit gecreëerd zijn. Het werkt in de C# programmeertaal, de meest toegankelijk en belangrijke programmeertaal voor het .NET framework. De meeste software ontwikkelaars wereldwijd kennen deze programmeertaal dus al.

Hoe werkt het?

Door de enorme groei van bitcoin is ook de interesse in andere cryptocurrency en de technologie van blockchain gegroeid. Toch heeft het ontwikkelen van applicaties op deze blockchain nog steeds technische expertise nodig, aangezien het een zeer ingewikkeld proces is. Omdat ook de technologie van blockchain steeds bekender wordt, is het belangrijk dat de ontwikkelaars van applicaties en software weten hoe het werkt. Stratis biedt organisaties een platform om makkelijker hun eigen, private blockchain of applicaties te ontwikkelen, en deze te testen. Uiteindelijk kunnen ze ook gebruikt worden op de Stratis blockchain, die publiek toegankelijk is.

Omdat dit platform gebruik maakt van .NET en C# hoeven ontwikkelaars geen nieuwe programmeertalen te leren om hun applicatie of software op de blockchain te ontwikkelen, waardoor het proces veel eenvoudiger wordt. Bovendien wordt de publieke blockchain niet beïnvloed door de blockchains van andere organisaties, omdat hierbij side-blockchains worden ingezet. Dit maakt het gebruik van het Stratis-platform gemakkelijker dan bijvoorbeeld Ethereum, omdat daarbij de publieke blockchain wel beïnvloed wordt door alle private blockchains van andere organisaties.

De Stratis koers

De cryptomunt van Stratis heet $STRAT, en werkt als de brandstof voor het hele platform. Deze munt brengt waarde over op zowel de publieke als de side-blockchains. Consensus wordt bereikt doordat de cryptomunt gebruik maakt van het Proof-of-Stake protocol. De Stratis-koers is sinds zijn opening exponentieel gestegen. Binnen een jaar sinds de opening groeide de waarde van 0,02 eurocent naar 5,42 euro, 271 keer de eerste inleg.