AFM wijst aanbieders van Bitcoin futures op zorgplicht

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) wijst de aanbieders van Bitcoin futures op het feit dat zij een zorgplicht hebben aan Nederlandse beleggers. Hiermee willen zij voorkomen dat beleggers met weinig kennis van zaken te maken krijgen met grote teleurstellingen. De kans is dat mensen veel geld verliezen omdat ze niet goed weten hoe de bitcoin markt werkt.

Bitcoin futures: pas op voor teleurstelling

Na waarschuwingen eerder dit jaar over de risico’s van investeren in Bitcoin en ander cryptocurrencies, benadrukt de AFM nu nogmaals dat in de huidige bitcoin hype onervaren beleggers tegen grote teleurstellingen kunnen aanlopen. De telkens maar stijgende koersen van altcoins  en Bitcoin kunnen een verkeerd beeld scheppen. Op deze manier wil de AFM voorkomen dat mensen hun geld verliezen in deze voor veel mensen ondoorzichtige markt. Een duidelijk voorbeeld is de uitspraak om ‘je 13e maand niet zomaar in cryptocurrency te stoppen’.

Lees meer op de website van de Autoriteit Financiële Markten.

Investeren in Bitcoin Futures

Vanaf 18 december 2017 kunnen er onder andere via het platform van de Chicago Futures Exchange, Bitcoin futures verhandeld worden. Dit geldt  ook voor Nederlandse beleggingsondernemingen. Deze hebben de wettelijke plicht om  beleggers op een eerlijke en professionele wijze te informeren over de nieuwe producten. Veel mensen zijn niet bekend met de risico’s van deze nieuwe mogelijkheden.

De mogelijkheid om te investeren in Bitcoin futures is één van de grootste mijlpalen voor bitcoin in de afgelopen jaren. Met de komst van de futures zal er meer duidelijk komen in de handel van bitcoin. Ook de werkelijke waarde van bitcoin en altcoins zal helder worden. De bedoeling van de futures is het beter afdekken van de risico’s van de bitcoin handel. Daarnaast zullen bijvoorbeeld de bitcoin miners een beter inzicht krijgen in de toekomstig waarde.

Meer info over investeren in Bitcoin Futures vind je hier.

Een reactie plaatsen